Please click on the photo above to view all images.

BAY STREET MODERN CONDOMINIUM

Renovation


 

Working within the confines of a typical builder high-rise condo unit, EM Design started with an underlying structure to layer an interconnected network of geometric shapes and strong silhouettes to add balance, rhythm, and unity. Deliberate vertical and horizontal lines within the architectural envelope were softened by the curves and organic nature of the furnishings, area rugs and artwork. A neutral colour palette consisting of nude, blush, lilac and soft gold was accentuated with a sophisticated black threaded throughout the space. A long, oversized marble shelf at the entrance is an unexpected detail to draw you into the open concept Living Space. An elongated ceiling mounted lacquered panel allowed us to play with the existing fixed lighting placements and introduce a collection of hand-blown glass globes encased in a copper mesh at one end and a modern triangular light fixture at the other. The panel echoes the core structure by emphasizing the length of the space and culminating in an unanticipated dramatic piece of art by Andrea Torres. Suspended amongst the clouds, it creates an unquestionably modernist viewpoint. Although the Study is open to the Dining Room, the custom millwork integrates nicely. It is both practical and beautiful, with room to display art, books and accessories. To minimize the location of the bedroom door off the living area, the wall was covered in an understated blush silk wall covering. The Bedroom is modern, tailored and restrained, utilizing a Hérmes link print, a dual coloured custom night stand and ottoman covered in a contemporary Lelievre patterned fabric. Custom marble tiles created a beautiful envelope in the adjoining Ensuite Bath. Completing this beautiful home with traditional heirloom pieces within a contemporary context created a connection to the past that feels modern, fresh and personal.